Kan dronken eten je over de limiet voor rijden onder invloed van alcohol sturen?

Kerstmis is voor veel mensen een tijd van verwennerij, vooral als het om eten en drinken gaat.

 

De gevaren van te veel drinken voordat ze gaan rijden, zijn duidelijk, maar elke kerst worden automobilisten aangespoord voorzichtig te zijn voor het geval hun liefde voor dronken voedsel hen over de limiet van rijden onder invloed duwt. Regels militaire colonne op de weg.

 

In de afgelopen jaren hebben sommige onderzoeken beweerd dat slechts een paar porties kerstpudding of kleinigheid voldoende zijn om u in de problemen te brengen met de wet als u achter het stuur kruipt. Anderen beweren dat het onzin is en dat je klaar bent om te gaan, hoeveel chocoladelikeuren je ook slurpt.

 

Nu beweren twee nieuwe onderzoeken dat ze het antwoord hebben gevonden – dat is dat het technisch mogelijk is om jezelf te eten boven de limiet voor rijden onder invloed, maar dat je veel meer kans hebt om ziek te worden door eerst te veel te eten. slagingspercentage theorie CBR op de website.

 

Ademtests en veroordelingen voor rijden onder invloed stijgen in deze tijd van het jaar.

 

In de onderzoeken werd gekeken naar de limiet voor rijden onder invloed in het VK – 22 microgram alcohol in 100 ml adem in Scoland, 35 mcg / 100 ml overal elders, vertaalde dit in een grove maateenheid van alcoholeenheden (gemiddeld 3,5) en vergeleken dit met een groot aantal populaire drankrecepten van bekende namen als Mary Berry en Nigella Lawson, waaronder tiramisu, kleinigheid en natuurlijk kerstpudding.

 

 

Zelfs als je de meer booze tiramisu-recepten gebruikt – van Nigella – zou je het hele familiegerecht moeten eten voordat je je zorgen hoeft te maken over de blaastest. Haar recept, uitgekozen door Uswitch, gebruikt 100 ml Ierse roomlikeur, gelijk aan vier eenheden. Met een minder alcoholische interpretatie, zoals die wordt gebruikt door Car Lease Special Offers, kijk je naar een onuitwisbare 11 tot 14 porties om je over de limiet te duwen.

 

In theorie zou je genoeg van Mary Berry’s kleinigheid kunnen eten om je over de limiet te duwen, maar aangezien het bedoeld is om 10 te serveren en je zou er driekwart van moeten eten, lijkt dat vrij onwaarschijnlijk – ongeveer net zo onwaarschijnlijk als het verslinden van zes kommen Franse uiensoep of 325 chocoladelikeuren.

 

En je zou meer dan een hele met sherry doordrenkte kerstpudding moeten eten om de limiet te benaderen, waarbij vrouwen 13 porties moeten consumeren en mannen 17.

 

Je zou veel kleinigheid moeten eten om bij de limiet te komen

Je zou kunnen denken dat een hartige coq au vin je in een gevaarlijke situatie kan brengen, aangezien er zelfs wijn in de naam staat, maar zelfs dan schatten de onderzoeken dat je tussen de drie en vijftien porties nodig zou hebben, afhankelijk van het recept. Dat is te danken aan de effecten van koken op alcohol.

 

Uit een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van landbouw is gebleken dat gerechten die op een temperatuur van meer dan 78 graden Celsius worden gekookt, tussen 60 en 95 procent van de alcohol verbrandt, afhankelijk van hoe lang ze worden gekookt.

 

En voordat je enig idee krijgt dat je genoeg gehakttaarten kunt eten om de limiet te benaderen, kan dat niet. Geloof ons, we hebben het geprobeerd.

 

In een reactie op het onderzoek zei Florence Codjoe, autoverzekeringsdeskundige van Uswitch: “Ondanks dat deze gerechten alcohol bevatten, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je, als je met mate eet, een blaastest niet haalt als je wordt tegengehouden door de politie. Als u echter overweegt alcohol te drinken voordat u gaat rijden, moet u onder de limiet blijven, anders kunt u uw autoverzekering ongeldig maken, een fikse boete krijgen, punten op uw rijbewijs krijgen of zelfs uw rijbewijs laten intrekken. ”